Ecologisch Werken

Wij houden van groen en onze planeet. Wij proberen dus zeker ook onze steen bij te dragen! 

Ecologisch Hagen Scheren

Tijdens het werk proberen we ook een steentje bij te dragen aan de toekomst van onze mooie natuur. De benzine aangedreven haagscharen worden zo veel mogelijk aan de kant gelegd. We vervangen deze door een elektrisch aangedreven haagschaar.

 Met Tuinen Cottyn zetten we alvast een stap in de goede richting en zorgt onze passie voor de natuur voor een groenere toekomst!

Volledig elektrisch

Deze haagschaar levert dankzij haar krachtige batterij dezelfde prestaties als een op benzine aangedreven motor

Minder lawaai

Niet alleen is deze haagschaar beter voor het milieu, ze maakt ook minder lawaai

Lichter in gewicht

Niet alleen is deze haagschaar beter voor het milieu, ze maakt ook minder lawaai en is ze ook veel lichter en handiger doordat de batterij op de rug wordt gedragen.

Natuurlijke producten

Alle planten en bomen verzorgen wij zonder schadelijke chemicaliën. Onze methoden focussen op natuurlijke oplossingen voor een gezonde tuin. We geloven in het gebruik van organische meststoffen om de bodem te voeden en de groei te stimuleren. Maar ook eventuele plagen en ziekten beheersen we op een milieuvriendelijke manier. Maak een positieve impact op het milieu terwijl je geniet van een weelderige en bloeiende tuin.
Neem contact op

Inheemse resistente planten en bomen

Als gespecialiseerde tuinaannemer begrijpen we de kracht van lokale flora. Onze selectie inheemse planten en bomen gedijt moeiteloos in uw omgeving, waardoor ze beter bestand zijn tegen weersveranderingen en minder behoefte hebben aan intensieve zorg. Het resultaat? Een prachtige en duurzame tuin die weinig onderhoud vergt. Ons deskundig team weet precies hoe ze deze flora moeten integreren voor een schitterende esthetiek en biodiversiteit. Wij kiezen voor een groenere toekomst met inheemse resistente planten en bomen en het is uw tuin die er wel bij vaart!
Neem contact op

Biodiversiteit en leven in de tuin

Wij geloven met al onze passie in het creëren van levendige buitenruimtes. Onze ontwerpen en plantkeuzes stimuleren een rijk ecosysteem, waar planten, dieren en insecten in harmonie samenleven. Door gebruik te maken van diverse plantensoorten en habitats, vergroten we de natuurlijke veerkracht van uw tuin en dragen we bij aan een gezonder milieu. Zo ervaar jij de schoonheid van biodiversiteit en geniet je van een levendige tuin die bloeit!
Neem contact op

Ecologische werkmiddelen

We omarmen de technologische vooruitgang om efficiëntie en milieubewustzijn te combineren. Onze selectie hoogwaardige elektrische gereedschappen biedt fluisterstille prestaties zonder schadelijke uitstoot. Van grasmaaiers tot heggenscharen, elk gereedschap is ontworpen voor maximale precisie en minimale impact. Door te kiezen voor elektrisch aangedreven opties, dragen we bij aan een schonere en stillere omgeving, terwijl we uw buitenruimte prachtig onderhouden. En tegenwoordig gaan zelfs met onze elektrisch fiets op ronde.
Neem contact op

“To plant a garden is to believe in tomorrow”

Tuinen Gilles Cottyn
Zeverenkouter 1a
9800 Zeveren
Ontdek Tuinen Cottyn
Realisaties over ons
BTW nummer: BE0769.768.838
Volg onze Socials!